Bejelentés


Bábolna Tetra I love juh


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:

A képek nem jelennek meg jól. Ennek oka a weboldal kezdeti megszerkesztettsége. Ezért elnézést kérek. A képek megtekinthetők a másik honlapunkon:

http://babolna-tetra-juh.hupont.hu/

ezen a címem. A javítás folyamat alatt. Megértésüket köszönöm.


1,A Fajta leírása:

kep_017.jpg

 

A fej közepes nagyságú, egyenes orrháttal. Mindkét nemben szarvatlan. A nyak közepesen hosszú, a törzs hosszú, hengeres. Csontozata finom. A mellkas közepesen mély és dongás, a has térfogata terjedelmes.

kep_081.jpg

A hát közepesen izmolt, a comb izomzata jó közepes. A fejet, füleket, lábvégeket fehér fedőszőrök fedik, színeződés megengedett.Bundája enyhén felszőrökkel átszőtt, egységesen fehér.

kep_093.jpg

A farok rövid, 18-25 cm. Tőgye jól fejlett, jól függesztett szabályos állású, alakulású tőgybimbókkal. Szaporasága kiváló, két ellésre legalább 3 bárányt produkál. Azokat az anyákat, amelyek egymásután háromszor egyes bárányt ellenek, selejtezni kell. A gyapjú finomsága 22 -36 m.

 

2.Szerepe és jelentőssége a magyar juhtenyésztésben:

Az év foylamán minden időszakban ivarzó és szaporodó fajta, amely ellésenként 1,7 db bárány produkcióra képes. Nagy szaporasága és aszezonalitása miatt feltétlenül javasolható a magyarországi merinó állományokban cseppvér keresztezésben történő alkalmazása az értékesíthető bárányszaporulatnak növelésére.

A fajtának különleges igénye a tartással, takarmányozással szemben nincs,de az ikreket ellő anyák és bárányaik elkülönítése, majd kiscsoportos tartása javasolt.

 

3. Romanov Magyaroszágon

 

 

Megérkeztek hozzák, az egyenesen a Cseh Köztársaságból, Romanov fajtájú kosok, egy két éves apa, és annak 8 hónapos fia.

Felül apa, alul fia:

ruslan_two_years5.jpg

ruslan6.jpg

Apám adott egy rövid(!) leírást:

 

Finom alkatú, emellett erőteljes és szilárd szervezetű. A fej száraz,  szemek nagyok, a tekintet élénk. A homlok közepesen széles, a fejnél gyakran domború. A fejen, a lábakon, a farok végén kisebb-nagyobb keselyfelület található. A törsz közepesen dongás, a testfelületét kevert szőr köntös borítja, amely fényes fekete, sima, vagy fényes lefutású.

Az anyák termelőképessége kiváló. 2-3-4  sőt akár 5 bárányt ellik egyszerre, intenzíven etetve évente kétszer is. Az alom tömeg az anya élőtömegének 20-25% is eléri. Jó tartási körülmények esetén a jerkék 7-8 hónaposan, a kosok 12 hónaposan tenyésztésbe vehetők. Tehát anyai vérvonalra kiválóan alkalmas, bármely időszakban ellethető. 5 év alatt akár 9-10 ellésre is képes.

romanov2.jpg

(Ez az alsó két kép, a Google kereső által szolgáltatott listából van.)

 

Megellett első hazai Romanov Jerkék, három csodálatos báránnyal, mint ahogy a képen látszik.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!